Hästarna

Euro Sempra Rebeka

SONY DSC

Sto född 2011. Efter VDL Classe-Acorado-Carthago.

Rebeka är köpt från samma tjej som förmedlade Saskia till oss. Under 2015 har hon tävlat upp till 1 meter. Hon är väldigt cool som unghäst, finner sig i alla lägen. Vaken och lite försiktigt i stallmiljön men väldigt snäll. Matchas nu mot Falsterbo och Breeders nästa år.

 

Cerrado Z

Cerrado Z

Valack. Född 2003. Efter Chellano Z- Latano I. Tävlades tidigare av Linda Heed upp till 1:45 och har sen varit hos en elev till mig i tre år och gått upp till 1:30. Kommer tränas och tävlas av mig framöver.

 

Saskia K

pontus

Sto född 2004 efter Griseldi-Liberty.

Saskia är ett sto som min sambo Sanna hittade i Tjeckien under vintern 2012/2013. Hon hade rekat hästmarknaden i Europa och vi åkte ner på en resa som gick via Prag till Linz till Stuttgart och provade 20 hästar på två dagar. Saskia var en av dessa. Hon var då 8 år och hade precis debuterat 1:50, hon hade dessutom haft föl som 4 åring så hon var väldigt väl framme för sin ålder.

Provridningen i sig var en mardröm, hon kunde bara två lägen; galopp eller ståendes på bakbenen så det blev mycket galopp och när hon kom hem till Sverige hade jag faktiskt aldrig travat henne.

Men vi gick direkt in i de internationella tävlingarna i Globen och hon gjorde det bra.

Saskia är en häst med enorm potential, hon har väldigt mycket scope och hennes kapacitet är obegränsad. Men hon kräver mycket jobb på marken för att kunna rida till hindren och första säsongen (2013) gick mycket ut på att överhuvudtaget få henne ridbar, på ett sätt som jag vill ha mina hästar. Under 2013 vann hon 1:50 och var placerad i CSI***. Tyvärr var hon skadad under större delen av 2014, hon har problem med sina hovar vilket är ett återkommande problem. Problemen har fortsatt under 2015, där hon var igång under första halvan och gick upp till 1:40 men under andra halvan har hon mest vilat.

Nu startar en väg tillbaka, mot säsongen 2016. Jag hoppas mycket på henne för det är en häst med MYCKET hopp.

 

v.Lambourghini *SÅLD*

3188150_small

Valack född 2005 efter Lucky Boy-Indoctro

*SÅLD i mars-15*