Om Pontus

Pontus Westergren är en av Sveriges mest uppskattade tränare i hoppning. Han är auktoriserad A-tränare, har ridinstruktörsexamen och har under tre år arbetat på Ridskolan Strömsholm.

TRÄNARE:

2010 valdes Pontus till Årets Tränare i samband med de internationella tävlingarna i Scandinavium. Han uppmärksammades för sitt engagemang i sina elever och sin förmåga att ta fram talanger. För detta belönades han med ett stipendium på 25 000 kronor.

Pontus arbetar idag som tränare, framförallt i Stockholms området, men har även clinics och kurser över hela landet.
2011 medverkade han dessutom i SVT:s populära program Ponnyakuten.

ERFARENHET:

Vid sidan av sin tränarkarriär är Pontus Westergren en mycket framgångsrik ryttare, som har ridit över 20 olika hästar i Svår hoppning och har dessutom erfarenhet från den högsta nivån internationellt. Han har fått äran att representera Sverige i nationshoppningar mellan 1999-2010 på fyra olika hästar.

FRAMGÅNGAR:

Han har dessutom deltagit i junior EM, Unghäst-VM, vunnit Breeders för 5 åringar och varit 2:a i Breeders i Falsterbo för 6 åringar. Han är för övrigt en av de ryttare som har ridit flest finaler i unghästchampionaten.
Främsta placeringen är en 1:a plats med den egna uppfödningen Selectra på Svenskt Avel- och Sportchampionat på Flyinge 2003.

Pontus höjd Globen

KURIOSA:

I november 2011 gjorde Pontus ett inhopp i Globen, på lånad häst, och deltog i barbackahöjdhoppningen under de internationella tävlingarna Stockholm International Horse Show.
Han var den enda som kunde rå på Robert Whitaker och pressade upp höjden till 2:12 innan han fick ge sig, men satte med 2:02 nytt svenskt rekord i barbackahöjdhoppning.

PRIVAT:

Pontus är sambo med Suzanne Sjögren som till vardags jobbar som programledare på Tv4. Suzanne red mycket som junior och assisterar nu Pontus i det dagliga livet i stallet och på tävlingar.
Tillsammans har de ett gemensamt barn, Ben, som föddes i september 2013 samt två barn sedan tidigare, Izabella och Bastian som båda fyller 7 år under 2015.