Träning Pether Markne

Hej på er.

Pontus är i Skellefteå hela helgen och har kurser och har därmed lämnat mig hemma med tre hundar, en skitjobbig 2 åring och två hästar som ska ridas. Plus hemsidan, så jag kände att jag tar chansen och uppdaterar er medan han är borta. Vi var och tränade för Pether Markne igår och jag måste säga att det är en fröjd att komma dit. Gården är i grunden helt fantastisk och det ligger ett lugn över anläggningen som smittar av sig. Underlaget är toppen och Pether är både inspirerande och entusiamserande, och tar framför allt fram det bästa i Pontus ridning.

Vi hade bara Cerrado med oss igår, Saskia behöver jobbas mer innan hon kan gå tuffare hopp-pass och lilla Rebecca har ännu inte hopptränat mer än en gång. Men, Cerrado  var verkligen fin och helt med på noterna. Det var otroligt kul att se.

Här är en av rundorna, återigen min kassa mobilkamera (egentligen borde ju PW sponsra mig med en mobil med betydligt bättre inpselningskvaliteter när det gäller film eftersom jag är den som filmar allt jämnt, men den önskan har inte gått igenom ännu…)

Notera gärna att jag är typ i vägen hela tiden.. Fick hjärnsläpp och glömde banan och fick springa undan. Därav en ganska skakig film :-)

Vi har provat lite olika bett senaste tiden, ett tag gick han på Hackemore men igår testade vi ett tredelat Sprenger bett som påminner om ett Pessoabett och det fungerade väldigt bra så jag gissar att han kommer att välja det på tävlingarna i Borås nästa vecka. Cerrado ska gå 1:30, 1:30 och 1:35. Måndag till onsdag.

Saskia kändes fin idag. Jag skrittade länge, nästan 20 minuter och arbetade henne lite i trav sen. Första varvet travade hon mer uppåt än framåt, lite som en sån där körhäst som man ser på gamla bilder när en kvinna sitter med stor marängklänning i en sulky och hästen springer med höga knän.. Men sen slappnade hon av och kändes fin. Jag älskar den där hästen. Hon är känslig och vaken och alltid på tårna men hon har något visst som går rakt in i hjärtat. Hon är väldigt tillgiven mot mig, nosar och slickar och masserar så fort hon får tillfälle. Och när Pontus kommer in i boxen vänder hon rumpan åt.. Ha ha ha. Hon vet vem som skämmer bort.

Rebecca var också fin idag. En helt annan typ av häst, och hon har en bit kvar tills hon är i tävlingsform. Hon är fortfarande väldigt mycket unghäst och håller inte riktigt ihop i galoppen, hon bär sig inte. Där återstår det en del jobb för Pontus. Tanken är att jag rider hästarna i lite lättare form och han styrketränar, så blir det variation för dem under veckorna. Idag blev det mycket travjobb, varierat kort trav när jag satt ner och lite mer framåt trav med lättridning. Hon lyssnar fint på hjälperna och är lätt att förflytta i sidled. Men lite ranglig fortfarande.

Nåväl. Jag har mockat och ridit och släppt ut hundar och hämtat på dagis och är nu på jobbet medans tvååringen springer runt i jobbets lokaler med en barnflicka. Jobbar till 23 och kommer vara rätt slut efter det. Dagen har varit fullmatad.

Nya rapporter i helgen.

Trevlig fredag!

/Sanna

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>